AIV-astiakeräys 14.10. - 15.10.2016

13.10.2016

AIV-liuosastioiden keräys uudistuu

 

4H-nuoret hoitavat Jokioisten keräyspistettä, johon vastaanotetaan käytettyjä muovisia AIV-liuosastioita 14. - 15. lokakuuta. Koska astioita ei enää palauteta maatalouskauppoihin, uudenlaista keräystapaa tarvitaan. Kaikki kerätyt tynnyrit ja kanisterit kierrätetään Suomessa muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

 

Nuoria työllistävä ja viljelijöille maksuton valtakunnallinen keräyskampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen.

 

Vuonna 2016 keräys toimii näin

Keräys toteutetaan Jokioisilla ja Ypäjällä siten, että viljelijät tuovat tyhjät AIV-liuosastiat Jokioisten-Ypäjän 4H-yhdistyksen keräyspisteeseen. Maatilat voivat 14. - 15.10. ilman maksua toimittaa tyhjät 30 litran AIV-liuoskanisterit ja 200 litran AIV-liuostynnyrit viranomaisvaatimukset täyttävään kierrätykseen.

 

4H-nuori tarkastaa astiat ja pakkaa ne kuljetusta varten yhdessä viljelijän kanssa. Taminco huolehtii keräyspisteen tyhjennyksestä keräyksen päätyttyä.

 

Keräykseen kelpaavat AIV-liuosastiat

Keräykseen voi jättää 30 litran AIV-kanistereita ja 200 litran AIV-tynnyreitä, jotka ovat sisältäneet Kemiran, Tamincon tai Eastmanin pakkaamia AIV, Prima, Mestarin Vahva, Stabilizer tai Propcorn tuotteita. Astioiden tulee olla tyhjiä, ehjiä ja korkkien ja kansien kierrettynä paikoilleen. Viljelijöitä pyydetään tuomaan mukanaan myös muutama kuormalava, joita tarvitaan pakkaamisessa.

Koska muut toimijat eivät osallistu keräyksen kustannuksiin, ei niiden liuosastioita voida keräyspisteissä vastaanottaa.

 

Vastuullinen Virtanen tekee ympäristöteon

”Haimme uutta toimintatapaa keräyksen järjestämiseen, sillä haluamme edelleenkin kantaa vastuumme astioidemme päätymisestä hyötykäyttöön. Samalla haastamme jokaisen viljelijän palauttamaan tilalta löytyvät AIV-astiat keräyspisteeseen. Tästä kertoo myös kampanjan nimi, Vastuullinen Virtanen”, valottaa AIV-liiketoiminnan vetäjä Kirsi Kuparinen.

 

”4H on meille luonnollinen kumppanivalinta, sillä järjestön toiminta tukee jo nykyisellään nuorten työllistämistä sekä maaseudun elinvoimaisuutta”, Kuparinen jatkaa.

 

”4H on aina kantanut huolta maaseutuympäristöstä muun muassa järjestämällä lannoitesäkkikeräyksiä. Haluamme auttaa maatiloja kierrätyksessä ja samalla tarjota töitä maaseudun nuorille”, kertoo kehityspäällikkö Patrik Lindfors Suomen 4H-liitosta.

 

Keräyksen järjestää Jokioisten-Ypäjän 4H-yhdistys ry yhteistyössä Suomen 4H-liiton ja Taminco Finland Oy:n kanssa. Keräyksen rahoittaa Taminco Finland Oy.

 

Jätevedenpuhdistamon pihalla, os. Vaulammintie 45, 31600 Jokioinen

pe 14.10. klo 15 - 18 ja la 15.10. klo 10 - 15.

 

 

Lisätietoja asiasta antaa:

Satu Jokinen, toiminnanjohtaja, p. 050 400 1113, s-postios. jok-yp4h@suomi24.fi

 

Valtakunnallinen tiedote: http://www.4h.fi/ajankohtaista/tiedotteet/aiv-liuosastioiden-kerays-uudistuu/